Wortelcrèmesoep met notenkruim

Deze wortelsoep zit bomvol smaak.

2 personen, minder dan 30 minuten, hoofdgerecht, 555 kcal

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 5 gram gemberwortel
  • 500 gram (winter)wortelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 400 ml water
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 (pers)sinaasappel
  • 50 gram ongezouten noten
  • sumak of chilivlokken
  • 100 gram verrijkte sojadrink
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

 

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

 

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd klein.
  2. Schil de gember en rasp fijn.
  3. Maak de wortelen schoon en snijd in plakken.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de ui, gember en het komijnzaad tot het gaat geuren.
  5. Voeg de wortelen met het water en stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  7. Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
  8. Pureer de soep met de sojadrink met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
  9. Warm goed door en breng op smaak met peper, wat sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
  10. Verdeel het notenkruim op de soep en serveer het brood bij.

recept: Voedingscentrum