Wortelcrèmesoep met notenkruim
Deze wortelsoep zit bomvol smaak.
2 personen, minder dan 30 minuten, hoofdgerecht, 555 kcal
Ingrediënten
- 1 ui
- 5 gram gemberwortel
- 500 gram (winter)wortelen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel komijnzaad
- 400 ml water
- ½ (groente)bouillontablet met minder zout
- 1 (pers)sinaasappel
- 50 gram ongezouten noten
- sumak of chilivlokken
- 100 gram verrijkte sojadrink
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Materialen
Staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Maak de wortelen schoon en snijd in plakken.
- Verwarm de margarine en bak hierin de ui, gember en het komijnzaad tot het gaat geuren.
- Voeg de wortelen met het water en stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
- Pureer de soep met de sojadrink met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
- Warm goed door en breng op smaak met peper, wat sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
- Verdeel het notenkruim op de soep en serveer het brood bij.
recept: Voedingscentrum

