Appelcouscous met Walnoten
Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.
⁃ 2 personen
⁃ 15-30 minuten
⁃ hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 appel
- 2 bosuitjes
- ½ sinaasappel
- 2 eetlepels olie
- 150 gram volkoren couscous
- 250 gram rettich
- 1 kleine winterwortel
- ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
- 6 – 10 blaadjes munt
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Schil de appel en snijd hem in stukjes.
- Hak de walnoten grof.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
- Boen de halve sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers de helft uit.
- Verwarm de olie in de pan en bak de appelblokjes, de walnoten en de bosui een paar minuten zacht.
- Breng 200 ml water aan de kook.
- Strooi de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
- Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
- Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel of speculaaskruiden.
- Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous. Geef de rettich-wortelsalade erbij.
Recept: Voedingscentrum