Appelcouscous met Walnoten

Print Friendly, PDF & Email



 

 

 

 

 

 

 

Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.
⁃ 2 personen
⁃ 15-30 minuten
⁃ hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 bosuitjes
  • ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram volkoren couscous
  • 250 gram rettich
  • 1 kleine winterwortel
  • ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 6 – 10 blaadjes munt
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  • Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
  • Boen de halve sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers de helft uit.
  • Verwarm de olie in de pan en bak de appelblokjes, de walnoten en de bosui een paar minuten zacht.
  • Breng 200 ml water aan de kook.
  • Strooi de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
  • Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel of speculaaskruiden.
  • Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous. Geef de rettich-wortelsalade erbij.

Recept: Voedingscentrum