Geroosterde pompoen met zoete aardappel en notenpesto
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 750 gram pompoen
- 500 gram zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- handje spinazie, veldsla of rucola
- 1 sinaasappel
- 50 gram walnoten of hazelnoten
- 1 eetlepel geraspte oude 30+ kaas
- peper
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.
- Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
- Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat.
- Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.
- Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.
- Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.
Bron: Voedingscentrum