MACARONI MET NOTEN EN GEROOSTERDE PAPRIKASAUS



 

Een vegetarische macaroni met lekker veel groente en walnoten.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 50 gram walnoten
  • peper
  • oregano

Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Snijd de paprika’s in stukjes.
  • Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
  • Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
  • Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
  • Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
  • Hak de walnoten grof.
  • Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus.
  • Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten erover.

 
bron: Voedingscentrum