SPINAZIE LASAGNE MET HAZELNOTEN

Print Friendly, PDF & Email

 

Vegetarische lasagne met spinazie, hazelnoten, ei, ricotta en rozemarijn. Lekker en gezond! 

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 250 gram diepvries spinazie
  • 40 gram hazelnoten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 ei
  • 50 gram ricotta
  • 125 gram volkoren lasagnevellen
  • 25 gram geraspte belegen kaas 30+

 

Materialen

Ovenschaal met inhoud van 1,5 liter

 

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  4. Fruit de ui en knoflook in de olie.
  5. Voeg de tomatenblokjes en rozemarijn toe en smoor dit 5 minuten mee.
  6. Warm de oven voor op 200 °C.
  7. Zet het vuur uit en voeg de spinazie, ei, ricotta en hazelnoten toe.
  8. Vet de ovenschaal in en verdeel ¼ van het spinaziemengsel over de bodem.
  9. Dek af met lasagnebladen en schep er weer ¼ van de spinazie op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  10. Eindig met een laag spinazie en strooi daar de kaas overheen.
  11. Laat de lasagne in het midden van de hete oven in 30 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

 

Variaties

Vervang de diepvries spinazie door 600 gram verse spinazie. Laat de spinazie slinken.

 

Ingrediënten over?

Ricotta:
Gebruik een schone lepel om wat ricotta uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de ricotta afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ricotta is ook heerlijk op brood met verse kruiden, plakjes tomaat, radijs of wat fruit.

 

Video

bron: Voedingscentrum