BROCCOLISTAMPPOT MET WALNOTEN

Print Friendly, PDF & Email


 
2 personen, 30+ minuten hoofdgerecht

Ingrediënten
• 600 gram kruimige aardappelen
• 400 gram broccoli
• 1 oranje of rode paprika
• 50 gram walnoten
• 25 gram half zongedroogde tomaatjes
• 150 ml halfvolle melk
• 1 theelepel gemalen komijnzaad
• 40 gram geraspte belegen kaas 30+

Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
2. Was de broccoli, snijd hem in roosjes en snijd de stronk in stukjes.
3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
4. Breek de walnoten grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
5. Kook de aardappelen in 20 minuten in weinig water gaar.
6. Kook de broccoli en de paprika in 6 minuten in weinig water gaar.
7. Giet de aardappelen en groente af.
8. Breng de melk aan de kook en maak van de aardappelen met de melk een smeuïge puree.
9. Stamp de groente grof en voeg deze toe aan de puree.
10. Meng de tomaatjes, het komijnzaad en de kaas door de stamppot en verdeel de walnoten eroverheen.

 

Bekijk hier de video van het Voedingscentrum