PILAV MET DADELS, VLEESREEPJES EN BROCCOLI

Print Friendly, PDF & Email



Ingredienten

2 personen
bereidingstijd: 15-30 minuten

  • 4 grote (medjoul) dadels
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olie
  • (gerookt) paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 25 gram amandelen
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 6 takjes peterselie
  • e.v.t. aardappeltjes toevoegen
  • worcestersaus

Bereiding

  • Ontpit de dadels en snij 2 dadels heel fijn. Snij de andere dadels in reepjes en houd ze achter voor garnering.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwarm de helft van de olie in een braadpan en verwarm hierin de stukjes dadel, de geraspte sinaasappelschil, ½ theelepel paprikapoeder, de kaneel en wat peper.
  • Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  • Voeg 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar worden.
  • Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan licht. Laat ze afkoelen.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snij ze in stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  • Bak de reepjes varkensvlees met wat paprikapoeder in de rest van de olie bruin en gaar.
  • Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie, het vlees, de blokjes sinaasappel en de reepjes achtergehouden dadels door de rijst. Strooi de amandelen erover. Serveer de broccoli erbij.

(recept voedingscentrum)