Muffins met cranberries en witte chocolade

Print Friendly, PDF & Email

De lekkerste muffins! Dat zijn ze zeker, mooi mals door het gebruiken van olie in plaats van boter en super luchtig door de bakingsoda. Maak je muffins nog lekkerder door bijvoorbeeld pecannoten of vers fruit toe te voegen. Ze zijn zo al heerlijk, maar wil je jezelf echt verwennen, klop dan nog wat verse slagroom op en geniet!

Ingrediënten voor 12 stuks

250 gram bloem

150 gram suiker

1 tl bakpoeder

1 tl bakingsoda

½ vanillestokje uitgeschraapt

100 gram zure room

60 ml zonnebloemolie

2 st ei

100 ml volle melk

Snuf zeezout

150 gram cranberry’s

150 gram witte chocoladedruppels

2 mandarijntjes (alleen het sap)

Ingrediënten crumble

100 gram bloem

50 gram havermout

100 gram koude roomboter

25 gram fijne kristalsuiker

25 gram rietsuiker

Snuf zout

Benodigdheden

Oven

Muffin vormpjes

Muffin bak tray

Bereiding

  1. Doe de cranberry’s in een schaal en voeg hier 50 ml kokend water aan toe en het sap van de 2 mandarijntjes. Laat minimaal 15 minuten wellen.
  2. Kneed de ingrediënten voor de crumble en wrijf het deeg totdat er een grove kruimelstructuur ontstaat, zet in de koelkast om op te stijven.
  3. Verwarm de oven voor op de hoogste stand (hetelucht).
  4. Zeef de droge ingrediënten voor het muffinbeslag boven een kom en meng in een andere kom de natte ingrediënten met een garde.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer goed door met een garde.
  6. Giet de gewelde cranberry’s af en voeg ze toe aan het beslag en roer door met een spatel.
  7. Voeg de chocoladedruppels toe aan het beslag en spatel nogmaals door.
  8. Doe de muffinvormpjes in de bak tray en schep met 2 lepels of een ijsknijper het beslag in de vormpjes.
  9. Schep op elke muffin een laagje van de crumble.
  10. Zet de muffins in de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 190 graden Celsius.
  11. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar.