Oliebollen met noten en gedroogde amarena kersen

Print Friendly, PDF & Email

Deze oliebollen zijn net even anders als de standaard bol met rozijnen. Lekker als je je gasten wilt verrassen tijdens oudjaar of om het nieuwe jaar goed mee te beginnen!

 

Ingrediënten beslag

500 gram bloem

500 gram melk

14 gram gedroogde gist

2 eieren

2 eetlepels suiker

Snuf zout

Extra

Gedroogde amarena kersen

Gemengde noten naar keuze

 

 

Bereiding

  • Verwarm de melk in een pannetje en los hier de gist in op.
  • Voeg al roerend de bloem aan de melk toe
  • Splits de eieren en klop het eiwit luchtig
  • Meng de suiker en de eidooiers samen met het zout door het beslag
  • En spatel als laatste het opgeklopte eiwit door het beslag
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het beslag ongeveer 60 minuten rijzen op een warme temperatuur. Dat kan eventueel in de oven op 30 graden.
  • Het beslag moet in volume verdubbeld zijn voordat je gaat bakken.
  • Verwarm de frituur op 180 graden Celsius en maak met een ijsknijper of twee lepels bollen en bak de oliebollen ongeveer 5 minuten. Draai de bollen regelmatig zodat ze mooi bruin worden.

 

Lekker met poedersuiker en een goed glas champagne 😉