Paddenstoelenrijst met groente en noten
Een heerlijk vegetarisch rijstgerecht.
2 personen
meer dan 30 minuten
hoofdgerecht 585 kcal
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 courgette
- 50 gram wortel
- 150 gram champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 50 gram walnoten
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Kook de rijst met de Italiaanse kruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken en de wortel in plakjes.
- Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
- Breek de walnoten in stukken.
- Was de peterselie en knip klein.
- Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de ui zacht. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Voeg de courgette en de wortel toe en smoor de groente gaar.
- Bak de paddenstoelen in de rest van de margarine gaar.
- Meng de paddenstoelen door de gare rijst.
- Schep de groente erop en strooi de peterselie en de walnoten erover.