Quinoa bowl met sandwich seaweed

 

De sushi bowls zijn nog steeds helemaal hip! Wij maakten deze variant met onze heerlijke quinoa en onze krokante sandwich seaweed. Lekker en gezond, je kunt oneindig variëren. Mocht je nou niet van vis houden, kies dan voor een mooi stuk dun gesneden ossenhaas. Lekker!!

 

Ingrediënten voor 3 bowls

275 gram ongekookte quinoa

Gember ingelegd

Edamame boontjes

Geraspte wortels

3 Plakken komkommer (geschaafd met de kaasschaaf)

1 Avocado in plakken gesneden

2 Stengels bosui in ringetjes

50 gram Wakame

150 gram Surimi

150 gram Rauw zalm

150 gram Rauwe tonijn

1 eetlepel Sesamzaadjes

9 stukken Sandwich seaweed

Mirin

Mirin seasoning

Soja saus

Wasabi

Zout & Peper

 

Bereiding

  • Spoel de quinoa met koud water en zet een pan water op het vuur. Breng het water met wat zout aan de kook en voeg de quinoa toe.
  • Kook de quinoa in 10-12 minuten gaar en giet af. Laat de quinoa volledig afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast.
  • Breng de afgekoelde quinoa op smaak met 5 eetlepels mirin en 5 eetlepels mirin seasoning, zout en peper.
  • Verdeel de quinoa over de schaaltjes en begin met het aankleden van de bowls.
  • Leg alle ingrediënten naast elkaar langs de randen van de kom.
  • Meng een eetlepel wasabi (naar smaak) met 3 eetlepels sojasaus en verdeel deze over de quinoa en de ingrediënten.
  • Breng alles nog op smaak met zout en peper en strooi was geroosterde sesamzaadjes over het gerecht.
  • Voeg als laatste de krokante sandwich seaweed snacks toe voor de sushi smaak.

 

Eetsmakelijk!