Spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten
2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 625 kcal
Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham
- 400 gram broccoli
- 100 gram oesterzwammen
- 1 bosui
- 50 gram hazelnoten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- tijm
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Rooster het brood krokant en maal het tot grof kruim.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
- Was de oesterzwammen en snijd ze in repen.
- Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
- Hak de hazelnoten grof.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli in een beetje water in 4 minuten beetgaar.
- Verwarm de helft van de olie en bak hierin de oesterzwammen en de bosui 2 minuten.
- Bak de uitgelekte broccoli kort mee met de oesterzwammen.
- Bak het broodkruim en de helft van de hazelnoten met royaal tijm in de rest van de olie en pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Giet de spaghetti af en schep het broodkruim erdoor. Serveer de broccoli erbij en strooi de rest van de hazelnoten erover.