Tajine van rundvlees met dadels en amandelen

Print Friendly, PDF & Email

Eten uit het Midden-Oosten, heerlijk! Gerechten met veel kruiden, specerijen en vol met smaak. Samen delen, eten en genieten dat is wat er vaak centraal staat in deze culturen. Wij maakten dit tajine gerecht met rundvlees, maar heb je liever kip of lamsvlees dan kan dat ook heel goed. Serveer de tajine met couscous en een frisse salade. Neem de tijd om dit gerecht te maken en geniet!

 

Ingrediënten voor 6 personen

600 gram sukade

1 stuks ui

3 tenen knoflook

4 tomaten

1 winterpeen

1 punt paprika

2 blaadjes laurier

2 eetlepels ras el hanout

1 eetlepel bloem

Zout/peper

2 theelepel komijnpoeder

1 theelepel chilipoeder

1 rood pepertje

5 stuks medjoul dadels

½ groenten bouillonblokje

1 eetlepel verse koriander gehakt

1 eetlepel verse peterselie gehakt

½ gekonfijte citroen (alleen de schil)

1 klein blikje kikkererwten

Garnering

Plakjes citroen

Dadels

Blaadjes peterselie

Bosui gesneden in ringetjes

Handje rauwe amandelen

 

Benodigdheden

Stoofpan of tajine

 

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken en kruid het met zout, peper en de ras el hanout kruiden.
  2. Voeg wat bloem toe en verwarm de olie in de pan
  3. Bak het vlees bruin en haal het uit de pan
  4. Doe wat olie opnieuw in de pan en fruit hier het uitje, knoflook en chilipeper in aan
  5. Voeg de overige specerijen en de schil van de gekonfijte citroen toe en bak kort mee
  6. Snij de wortel en tomaat in stukjes en doe het samen met het vlees in de pan
  7. Bak kort mee en voeg de ontpitte dadels toe
  8. Giet 600 ml warm water toe aan de pan totdat het vlees onder staat
  9. Laat ongeveer 2 uur op zacht vuur pruttelen
  10. Snij ondertussen de paprika en voeg deze samen met de kikkererwten na 2 uur toe aan de stoof
  11. Laat nog 1 uur stoven en breng op smaak met een half bouillonblokje, peper, zout en de vers gehakte peterselie en koriander
  12. Garneer met de verse kruiden, plakjes citroen, rauwe amandelen en verse dadels, serveer met (parel)couscous of met Turks brood. Eetsmakelijk!