VOORDELEN VAN MANGO VOOR JE GEZONDHEID

 

Het staat in veel continenten bekend als de mango, maar in zijn geboorteland Aziatische landen, zoals de Filippijnen, wordt het “mangga” genoemd. Mango of mangga wordt wereldwijd veel gegeten vanwege het heerlijk zachte, zoete vruchtvlees. Of het nu een salade of jam is, velen kunnen geen genoeg krijgen van deze smaakvolle, tropische vrucht. 

Soorten voedingsstoffen in mango

Het goede nieuws voor mangoliefhebbers is dat het vruchtvlees van deze vrucht veel voedingswaarde heeft. Mango is een uitzonderlijke drager van vitamine C en levert maar liefst 100% van de benodigde dagelijkse dosis. Vitamine A komt op een goede tweede binnen, met 35%, gevolgd door vitamine B en K. Het bevat ook veel foliumzuur, kalium en koper.

Mango- en ziektepreventie

Vitamine C is van onschatbare waarde voor het lichaam omdat het helpt om bacteriën en moleculen die ziekten veroorzaken te blokkeren. Deze krachtige vitamine bestrijdt en elimineert ook vrije radicalen die zich al in het lichaam verspreiden om je te helpen vechten en herstellen van ziekten zoals kanker, hypertensie, leeftijdsgebonden aandoeningen, diabetes en astma.

Zwangere vrouwen kunnen de gezondheid van ongeboren baby’s verbeteren door mango te eten. Foliumzuur en vitamine K zijn vooral voordelig omdat ze het risico op geboorteafwijkingen bij foetussen verminderen. Vitamine K stimuleert een gezonde mentale activiteit wat baby’s kan helpen de nodige mentale vermogens te ontwikkelen.

Mango en het hart

Er zijn maar een paar mineralen die voor je kunnen doen wat kalium voor het hart doet. Om het duidelijk te zeggen, kalium houdt je hart aan het pompen, wat het noodzakelijk maakt voor het leven. Als je niet genoeg krijgt van dit mineraal, is uw kans op hypertensie, beroerte en hartaanvallen groot. Probeer daarom zo vaak mogelijk mineraalrijk voedsel zoals de mango te eten.