Borrelplank met Camembert uit de oven met pistache en honing
Niets is lekkerder dan op een zwoele zomeravond lekker lang te borrelen. Goed glas wijn, bier of een lekkere cocktail erbij maakt het helemaal af. Serveer de plank hoe jij hem lekker vindt, dat kan ook gewoon met een lekker stukje oude kaas of een plak leverworst 😉 . Maar vergeet vooral niet onze heerlijke nootjes!
Ingrediënten Oven camembert
1 camembert
50 gram pistachenootjes zonder dop
1 eetlepel cranberry honing (Traay)
Zout
Peper
Rozemarijn
Thijm
Ingrediënten borrelplank
1 stuk brie
1 puntje port salut
Kruidenkaasje
Parmaham
Pancetta
Droge worst
Augurkjes
Zongedroogde tomaten
Kalamata olijven
Augurk
Cherry tomaatjes
Gemengde notenmix
Bereiding camembert
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius hetelucht
- Snij de bovenzijde van de camembert eraf en leg de takjes tijm en rozemarijn, zout en peper in de kaas en leg de bovenkant er weer op.
- Doe de camembert in een oven schaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
- Maal ondertussen de pistache fijn in een keukenmachine zodat er een grove crumble ontstaat.
- Haal de camembert uit de oven, besprenkel met de cranberryhoning van Traay en verdeel de pistache crumble over de kaas.
Bereiding borrelplank
- Zet de camembert in het midden van de plank en verdeel de andere kazen en vleeswaren over de plank.
- Leg op verschillende plaatsen tussen de plank de augurken, olijven en tomaten en strooi wat gemengde noten (walnoten, hazelnoten en pecannoten) over de plank.
- Serveer de borrelplank met wat vers brood, de kruidenbroodsticks van de Notenbeurs en toastjes.