Gevuld Speculaas
Ingrediënten
500 gram bloem
112 gram roomboter
112 gram margarine
225 gram Bruine basterdsuiker
20 gram Speculaaskruiden
150 gram Eieren
7.5 gram Bakpoeder
2,5 gram Zout
Amandelspijs
150 gram gemalen amandelen
150 gram kristalsuiker
1 ei
Afwerking
Hele amandelen of amandelschaafsel
Eigeel
Bereiding
- Kneed de ingrediënten door elkaar totdat er een samenhangend deeg ontstaat
- Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten
- Meng de suiker met de gemalen amandelen en het ei totdat je er één bal van kunt maken. Laat dit ook even rusten in de koelkast (30 min)
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Rol het deeg uit tot een plak van +/- 2 cm dik
- Snijd een passend stuk uit de deegplak en leg deze in de vorm
- Maak een rol van het spijs en leg dit in het midden van de deegplak
- Sluit het deeg rondom het spijs, en druk goed aan. Gebruik eventueel wat water om de stukken deeg aan elkaar te laten plakken
- Bestrijk de bovenzijde met het eigeel en verdeel de amandelen eroverheen
- Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar en bruin.
Eetsmakelijk!