Hartige pompoentaart

Print Friendly, PDF & Email

Deze pompoentaart is vegetarisch en zit vol met heerlijke ingrediënten. Door het toevoegen van de pitten, krijgt de quiche een lekkere crunch. Wil je variatie, voeg wat cherry tomaatjes of geroosterde paprika toe in stukjes.

Voor 1 Pompoentaart
Voorbereiding: ca. 40 min.
Bereiding: 35 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg 300 g
  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 tl tijm, blaadjes
  • 125 g ricotta
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 6 el feta, verkruimeld
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout, gemalen
  • Boter, om in te vetten

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Doe de blokjes pompoen in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en tijm en bak in de oven voor ca. 30 min.
  3. Bak de rode ui in olijfolie voor 10 min. tot deze zacht is.
  4. Meng de ricotta, yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout.
  5. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  6. Verdeel hierover de pompoenblokjes en de rode ui en schenk het eimengsel hierover.
  7. Verdeel de feta over de taart.
  8. Bak de taart onderin de oven in 30- 40 min. goudbruin.
  9. Voeg de geroosterde pitten de laatste 15 minuten toe.