Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen
Deze curry is een ideaal recept om je groenterestjes op te maken.
2 personen
30 minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 400 gram linzen (uitlekgewicht, blik)
- 1 ui
- 400 gram groentemix
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes koriander
- 20 gram geschaafde amandelen
- 50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
- Pel de ui en snijd in snippers.
- Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
- Pel de knoflook en pers uit. Bak kort mee met de ui en currypasta.
- Voeg de groente en een scheutje water toe. Stoof de groente in 6 minuten bijna gaar.
- Warm de linzen in een pan op.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan goudgeel.
- Was de koriander en snijd klein.
- Roer de yoghurt door de groentecurry.
- Strooi er aan tafel de amandelen en de koriander over. Serveer de linzen erbij.
Bron: Voedingscentrum