Hamburgers met noten
Maak je eigen hamburger! Helemaal niet moeilijk en lekker extra gevuld met noten en verse kruiden. Kleed je burger aan met verschillende toppings, bijvoorbeeld deze tomatensalsa of leg er wat plakjes avocado en kaas op. Lekker in combinatie met wat zelf gesneden frites, de perfecte comfort maaltijd voor in het weekend!
Ingrediënten
(voor 2 personen)
350 rundergehakt
75 gram paranoten of andere noten fijn gehakt
2 tenen knoflook geperst of geraspt
1 theelepel gerookte paprika poeder
1 eetlepel worcestersaus
1 ei
4 eetlepels Panko
Verse peterselie fijn gehakt
Zout & Peper
Tomatensalsa
1 tomaat
1 eetlepel jalapeno pepers op zuur
½ rode ui
2 augurken
Extra
3 hamburger broodjes
1 kropje Romana sla
Tomatenketchup
Bereiding
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers tot een samenhangend gehaktmengsel.
- Maak 4 burgers van het mengsel en leg ze even in de koelkast.
- Snijd de broodjes open besmeer ze met wat olijfolie en rooster de hamburger broodjes op een grilplaat of in een koekenpan.
- Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Leg eventueel op het laatste moment een plak cheddarkaas op de burgers en bak nog even mee.
- Maak de tomatensalsa door de tomaat te ontdoen van de zaadjes en in kleine blokjes te snijden. Snijd ook de pepers, uien en augurk in kleine blokjes en meng alles in een schaaltje.
- Beleg de broodjes met sla, hamburger, avocado, tomaten salsa, en ketchup. Eetsmakelijk!