Indonesische Gado Gado met pinda’s

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke pittige schotel vol met groenten, pindasaus en een hardgekookt eitje. Vol met smaken en structuren, om je vingers bij af te likken. Serveer eventueel met wat brood of rijst.

Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 10 min.
Bereiding: 20 min.

Ingrediënten

Voor de saus

  • 50 g palmsuiker
  • 100 g pinda’s
  • pinda olie
  • 1-2 verse rode pepers
  • sap van 2 limoenen
  • 2 tl vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el tamarindepasta

Voor de vulling

  • 300 g kleine aardappels, gekookt en daarna gehalveerd
  • 4 grote eieren, in 7 minuten hard gekookt en daarna gehalveerd
  • 1/2 Chinese kool, in reepjes gesneden
  • ca. 8 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunnen reepjes gesneden
  • 1 puntpaprika, in dunne ringetjes gesneden
  • ca. 50 g Taugé
  • verse koriander
  • handje pinda’s, grof gehakt

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten voor de saus in de blender en breng het op smaak met limoensap. Mix tot een gladde pindasaus en verwarm deze in een pannetje.
  2. Verdeel de saus over 4 kommen. Leg dan de groentes, aardappel en het eitje erop. Garneer het gerecht met gehakte pinda’s en verse koriander.