Paastaart met frambozen en de Notenbeurs Paasmix

Een heerlijke taart die er ook nog eens prachtig uitziet. In combinatie met de Notenbeurs Paasmix of een heerlijke chocoladepindamix, maak je er een echt feestje van. Wees creatief en decoreer de taart met paaseitjes of andere leuke paasdecoratie. Let op, snij kleine plakken van de taart want hij vult goed!

Paastaart met frambozen en de Notenbeurs Paasmix

Ingrediënten voor een taart van 20 cm doorsnede

Biscuit

300 gram            eiwit

220 gram            kristalsuiker

200 gram            eidooiers

16 gram              maïzena

210 gram            patentbloem

Snuf                     zout

Merengue botercrème

150 gram            eiwit

300 gram            kristalsuiker

350 gram            boter

                              Water

                              Gele kleurstof

Mascarpone vanille crème

250 gram            mascarpone

250 gram            slagroom

75 gram              poedersuiker

1 stuks                 vanillestokje uitgeschraapt

Frambozenjam

500 gram            diepvries frambozen

250 gram            gelei suiker

250 gram            verse frambozen

Chocolade drip

150 gram            pure chocolade druppels

100 gram            slagroom

Garnering

De Notenbeurs Paasmix

Dragee eitjes

Benodigdheden

Oven

Bakvorm van 20 cm doorsnede

Paletmes

Glazen (weck) potje

Bereiding

Biscuit cake

  1. Vet je bakvorm en klop de eiwitten samen met suiker en het zout tot luchtig eiwitschuim
  2. Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en voeg de gezeefde bloem en maïzena toe
  3. Spatel door en giet de helft van het beslag in je ingevette bakvorm
  4. Bak af op 180 graden Celsius hetelucht, +/- 25 minuten
  5. Haal de cake uit de vorm en vet de vorm opnieuw in en bak de rest van het beslag ook af in dezelfde vorm.
  6. Laat beide cakes helemaal afkoelen.

Jam

  1. Kook de frambozen kapot in een steelpan en voeg de geleisuiker toe
  2. Breng opnieuw aan de kook en laat +/- 3 minuten doorkoken totdat de massa dikker wordt
  3. Giet de jam in een potje en sluit met de deksel, zet het potje op z’n kop en laat afkoelen

Mascarpone crème

  1. Doe de mascarpone samen met de poedersuiker en het uitgeschraapte vanillestokje in een kom
  2. Mix het kort totdat de suiker gemengd is met de mascarpone en voeg dan de slagroom toe
  3. Blijf kloppen totdat er een dikke slagroom ontstaat
  4. Doe de crème in een spuitzak en zet in de koelkast

Merengue botercrème

  1. Doe de suiker in een steelpannetje met een scheut water, de suiker moet net onder staan
  2. Kook de suiker tot een temperatuur van 118 graden Celsius
  3. Zet de (stand) mixer aan en klop de eiwitten tijdens het koken van de suikersiroop
  4. Als je suikersiroop de juiste temperatuur heeft, zet je (stand) mixer op de hoogste stand en giet tijdens het mixen de suikersiroop langzaam bij het eiwitschuim
  5. Blijf kloppen totdat het schuim kamertemperatuur heeft bereikt
  6. Voeg dan lepel voor lepel de roomboter toe, laat het mengsel elke keer eerst de boter opnemen voordat je de volgende lepel toevoegt
  7. Voeg als laatste een theelepel kleurstof toe, mix nog een keer door en doe de mix in een spuitzak met een kartelspuitmondje

Opbouwen van de taart

  1. Snijd beide cakes door de midden en besmeer een helft met de frambozenjam, leg er wat verse frambozen op en spuit een rand botercrème aan de buitenzijde van de laag.
  2. Spuit in het midden de mascarpone crème en leg de andere helft van de cake er bovenop.
  3. Smeer hierop weer een laag jam, een rand botercrème en in het midden de mascarpone crème.
  4. Leg hierop weer een laag cake en herhaal nog een keer de bovenstaande stappen.
  5. Sluit af met een laag cake en smeer de buitenzijde af met een dunne laag botercrème.
  6. Zet de cake minimaal 1 uur in de vriezer zodat de botercrème kan opstijven.
  7. Maak ondertussen de chocolade drip door de slagroom te verwarmen en warm op de chocoladedruppels te gieten.
  8. Roer goed door totdat de chocolade volledig is gesmolten, doe de chocolade in een spuitflesje.
  9. Haal de taart uit de vriezer en smeer de gehele taart af met een laag botercrème.
  10. Zet in de koelkast en laat 30 minuten opstijven.
  11. Haal de taart uit de koelkast en gebruik het spuitflesje om een druppelrand te creëren. En smeer de bovenzijde van de taart af met de chocolade ganache.
  12. Decoreer de taart met de overgebleven botercrème en de paasmix.