Lijnzaad crackers met noten en zaden
Deze crackers zijn super makkelijk te maken en heel erg gezond. Ze bevatten weinig koolhydraten en ze zijn ook nog eens glutenvrij. Je kunt deze crackers goed een paar dagen bewaren in een luchtdichte trommel, maar wij weten zeker dat ze binnen no time op zullen zijn.
Ingrediënten
150 gram lijnzaad (heel)
70 gram gemengde noten gehakt
60 gram zaden en pittenmix
2 eetlepels maizena
Zout
470 ml gekookt water
1 limoen (het sap)
Ingrediënten salade
1 bosje bascilicum blaadjes
1 bosje munt blaadjes
Eikenblad sla
10 Gebakken gamba’s
1 Avocado in blokjes
4 radijsjes in plakjes
6 cherry tomaatjes in partjes
2 bosuitjes in ringen
1 el mayonaise
½ limoen (sap)
1 el kruidenroomkaas
Bereiding crackers
- Voeg alle zaden en noten bij elkaar in een grote kom en roer de maizena en het zout er door.
- Giet hierbij het gekookte water en roer door met een garde totdat de maizena is opgelost.
- Laat het mengsel 20 minuten staan tot het ingedikt is.
- Leg 2 bakplaten klaar met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaten.
- Gebruik plastic folie om het geheel te verdelen en dun uit te rollen, besprenkel de noten en zaden met limoensap.
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht en bak de crackers in ongeveer 1 uur en 15 minuten krokant. Besprenkel de crackers tijdens het bakken (ongeveer elke 20 minuten) met het limoensap.
- Laat de crackers afkoelen en breek of snij ze in de gewenste grootte.
Bereiding salade
- Meng alle ingrediënten voor de salade (behalve de mayonaise, limoensap en kruidenroomkaas) in een grote schaal.
- Maak nu de dressing door de mayonaise met de kruidenroomkaas en het limoensap te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Breng de salade op smaak met wat peper, zout en olijfolie.
- Verdeel wat dressing over de cracker en beleg deze met de salade, voeg nog wat extra dressing toe naar smaak en klaar is je gezonde lunch!