Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

Print Friendly, PDF & Email

Deze walnoot tapenade kan je in de koelkast lang bewaren, maar is heerlijk bij een borrelplankje of zelfs door je pasta. Stukje kabeljauw en een lekker glaasje witte wijn en je hebt een geslaagde avond.

Bereidingstijd: ca. 15 min

Ingrediënten voor 250 gram tapenade

140 gram zongedroogde tomaten

3 theelepels kappertjes

100 gram walnoten

10 takjes bladpeterselie

5 takjes basilicum

Zout

Peper

Olijfolie

1/4 citroensap

 

  • Maal de walnoten grof in een hakmolen of blender en zet ze apart
  • Doe de zongedroogde tomaten, kappertjes, peterselie, basilicum een scheut olijfolie en citroensap in de hakmolen en maal fijn totdat je een grove tapenade krijgt.
  • Voeg de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Mocht je de tapenade smeuïger willen, voeg dan extra olijfolie toe.
  • Smeer de tapenade op een stokbroodje en garneer met een stukje walnoot en een blaadje basilicum.