Winterse stoofpot met hazelnoten
Een smakelijk en verwarmend stoofgerecht.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 250 gram koolraap
- 1 winterwortel
- 100 gram spruitjes
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- scherp paprikapoeder
- tijm
- 50 gram hazelnoten
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokken.
- Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de groente kort.
- Voeg de aardappelen met 100 ml water, wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, royaal paprikapoeder en wat tijm toe en stoof het geheel in ca. 10 minuten gaar.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot het gaat geuren.
- Strooi dit over de stoofpot.