Breakfast banana pancakes met gedroogde abrikozen en vijgen

Print Friendly, PDF & Email

 

Deze pancakes bevatten geen extra toegevoegde suikers en bevatten veel vezels. Perfect om als ontbijt te eten of voordat je gaat sporten. Varieer met gedroogde vruchten, door bijvoorbeeld cranberries of rozijnen te gebruiken in het beslag. Of voeg wat noten toe voor een extra bite. Dit recept is zo eenvoudig om te maken, dat je dit zeker nog een keer maakt!

Tip: maak het beslag de avond van te voren, zodat je de volgende ochtend meteen kunt bakken.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 bananen
70 gram havermout
60 gram boekweitmeel
60 gram melk
2 eieren
Snuf zout
1 theelepel kaneel
4 gedroogde, gewelde abrikozen of 2 vijgen

Ingrediënten topping
200 gram diepvries blauwe bessen
1 eetlepel citroensap
100 gram Griekse yoghurt

 

 

Bereiding pancakes
1. Laat de gedroogde abrikozen of de gedroogde vijgen minimaal 4 uur van te voren wellen in water.
2. Prak de bananen fijn en meng ze met de eieren en roer door met een garde.
3. Voeg de havermout toe samen met de melk en roer met een garde goed door.
4. Blijf in de kom roeren en voeg beetje bij beetje de boekweitmeel toe tot je één beslag hebt.
5. Snijd de abrikozen of vijgen in reepjes en voeg ze samen met het zout en de kaneel toe aan het beslag.
6. Roer nog één keer het beslag goed door voordat je gaat bakken.
7. Doe wat zonnebloem olie in de pan en bak de pancakes aan beide kanten bruin.

Bereiding topping
1. Doe de bessen samen met de citroensap in een steelpannetje en verwarm ze totdat er een saus ontstaat.
2. Kook de bessen ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en verdeel ze over de pancakes.
3. Serveer bij de pancakes Griekse yoghurt en garneer af met een muntblaadje.

 

 

Voedingswaarde 

Per pannenkoek met één eetlepel blauwe bessen en één eetlepel Griekse yoghurt (± 125 gram):

Kcal 278,2
Vet 14,7 gram
Verzadigd vet 3,5 gram
Koolhydraten 28,6 gram
Suikers 15,7 gram
Eiwitten 5,8 gram
Vezels 3,8 gram
Zout 0,19 gram