Uitgelicht: gedroogde abrikozen

Eén van de bekendste gedroogde fruitsoorten: de abrikoos. Ze zijn lang houdbaar, gezond, makkelijk te bewaren en héérlijk! Ze kunnen gegeten worden als snack, maar worden ook in veel producten verwerkt zoals bijvoorbeeld muesli en mueslirepen.

Doordat tijdens het drogen het vocht grotendeels uit de abrikoos verdwijnt, is de vrucht erg geconcentreerd. Hierdoor bevatten ze veel koolhydraten, vezels en vitaminen. Een aantal vitaminen, zoals vitamine C, gaat door het drogen verloren. Gedroogde abrikozen vallen op door hun hoge gehalte aan vitamine A, wat goed is voor de ogen!

De abrikozen behouden hun goudgele kleur doordat ze 24 uur worden blootgesteld aan sulfiet. Hierdoor blijft niet alleen de kleur behouden, maar ook de houdbaarheid wordt verlengd. De abrikozen worden vervolgens gewassen met helder schoon water en zongedroogd. Sulfiet is een toegestaan hulpmiddel en is niet ongezond.

 

Meer weten over abrikozen of wil je ze bestellen, neem dan contact op met onze binnendienst: orders@notenbeurs.nl