Pompoenplaattaart met pecannoten

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Deze plaattaart is een heerlijk herfstgerecht én helemaal vegetarisch! Voor de variatie kan je in plaats van pompoen ook een zoete aardappel of bieten gebruiken. Met lekker veel noten en geraspte kaas maak je het gerecht helemaal af.

 

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg

200 gram crème fraîche

½ hokkaido pompoen in parten gesneden (met schil)

2 rode uien in ringen

1 rode peper in ringen

½ pakje fetakaas in stukjes gebrokkeld

4 takjes koriander (alleen de blaadjes)

Cherry trostomaatjes

150 gram pecannoten ongezouten

1 tl komijn poeder

2 tl ras el hanout poeder

1 tl paprika poeder

Zout

Peper

Bereiding

  • Rooster de pompoen in een oven op 180 graden Celsius met wat olijfolie en de specerijen.
  • Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan op een bakplaat met bakpapier. En druk ze een beetje tegen elkaar aan.
  • Prik met een vork gaatjes in het midden van het bladerdeeg.
  • Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg en laat de randen vrij.
  • Verdeel de geroosterde pompoen erover en doe dit ook met de uien, peper en fetakaas.
  • Breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat extra specerijen en olijfolie en leg het trosje tomaatjes bovenop de plaattaart.
  • Als laatste verdeel je de pecannoten over de taart en bestrijk de randen met wat geklutst eigeel.
  • Bak de plaattaart in het midden van de oven op 180 graden in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
  • Na het bakken verdeel je de korianderblaadjes over de plaattaart.

 

Serveer warm met een frisse salade.