Spicy udon noodles met nootjes en ei

Print Friendly, PDF & Email

 

Lekker, makkelijk en heel gezond! Dit vegetarische noodle gerecht is het perfecte comfortfood gerecht voor op de bank. Je kunt variëren met verschillende soorten noten en groenten. Maar door het toevoegen van veel verschillende soorten structuren blijft het eten van dit gerecht spannend. Toch vlees toevoegen? Kippendijen of ossenhaaspuntjes smaken hier heerlijk bij.

 

Ingrediënten (4 personen)

300 gram udon noodles

1 gele paprika

½ broccoli

1 rode peper

2 rode uien

2 bosuitjes

5 kleine geschrapte worteltjes

4 eieren

Wokolie

100 gram pecannoten

Koriander (vers)

Oestersaus

Zwarte bonen saus

Zout/peper

 

Bereiding

  • Snij de broccoli in kleine roosjes en de wortels in dunne plakjes. Kook ze kort (2 minuten) in gezouten water.
  • Kook de noodles zolang als op de verpakking staat.
  • Kook de eieren ongeveer 6 minuten.
  • Doe wat wokolie in een wokpan en bak hierin de ui, paprika en rode peper.
  • Giet de broccoli en wortels af en voeg ze toe aan de pan.
  • Bak alles een paar minuten en voeg hier een scheut oestersaus en 4 theelepels zwarte bonensaus aan toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • En voeg de noodles toe en bak ze even mee totdat alles goed gemengd is.
  • Vul de schaaltjes met noodles, garneer af met een eitje, pecannoten, gesneden bosui en verse korianderblaadjes.