Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

Een makkelijk te maken hapje voor bij je borrelplankje, heerlijk in combinatie met een glas rode wijn. Nog meer inspiratie nodig voor een nootachtige borrelplank, bekijk dan ons recept voor walnoten tapenade.

Bereidingstijd: ca. 30 min +15 min baktijd

Ingrediënten voor 20 hapjes

5 plakjes bladerdeeg

2 rollen geitenkaas

20 halve walnoten

1 eidooier

Traay honing

 

  • Snijd elke rol geitenkaas in ongeveer 10 plakjes van 0,5 cm.
  • Gebruik een steker of een glas net iets groter als de doorsnede van de plak geitenkaas om rondjes uit de plakjes bladerdeeg te steken.
  • Steek uit elk plakje 4 rondjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de losgeklopte eidooier en leg op elk stukje bladerdeeg een plakje geitenkaas.
  • Vouw het bladerdeeg rond het plakje geitenkaas en leg de walnoot er bovenop.
  • Gebruik een lepel om wat honing over de hapjes te verspreiden en bak ze af in het midden van de oven op 200 graden Celsius.
  • In ongeveer 15 tot 20 minuten zullen de hapjes klaar zijn, besprenkel de hapjes met nog wat extra honing na het bakken.
  • Het lekkerste zijn ze als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook prima koud eten.

 

Mocht je geen fan zijn van geitenkaas, dan kan je de geitenkaas vervangen voor een goede camembert of brie. Deze kazen combineren allemaal perfect met walnoot en honing. Hapjes over? Serveer ze bij een frisse salade, zo heb je een heerlijk Zomerse maaltijdsalade.